Pressrelease

Frälser folkparker med rock & mat

Brolle med gästartist intar Salaparken 14 juni. Därefter väntar ytterligare 23 ställen. Publikens grillbuffé blir något extra – mästerkocken Sigrid Barany svarar för menyn. 1950-talsfebern kommer även drabba maktens korridorer.
– Jag har personligen bjudit in kommunpampar till varje show, säger Brolle. 

Artisten Brolle, 31, håller kanske på att bli en pionjär inom svensk rockmusik.
Trots sin unga ålder.
För fem år sedan vaknade drömmen om att ruska liv i de gamla folkparkerna. Brolle var ute på turné och körde förbi övergivna folkparker, den ena efter den andra.
– Det är knappt några rockartister som turnerar till de gamla folkparkerna. Istället blir det stadsfester i storstan, på asfalterade parkeringsplatser. Den trenden vill jag försöka vända på, säger Brolle.

Gästartister på varje spelning
Två pastellrosa bilar av märket Cadillac, årsmodell 1962 och 1964, är hans turnéfordon i sommar. Och många kända artister ska dyka upp som hemliga gäster, längs med
”Rock ´n roll on tour”.
– Det blir eliten av svenska rockartister, allt ifrån Boppers och Refreshments till Andreas Johnson. Ett koppel av trevliga människor ska förgylla Sveriges bästa parksommar, säger Brolle.

Bland Brolles passioner finns inte bara god 1950-talsrock.
Utan även god mat.
På sina resor söker han ständigt efter nya krogpärlor.
– Jag är nyfiken på mattrender. Och jag älskar att resa. Oftast blir det en härlig kombination, restaurangbesöken sätter guldkant på resorna. I New York, dit jag reser ofta, finns det mat från precis alla kontinenter. Till och med svenska julbord för den som längtar hem, säger Brolle med ett skratt.

Matintresset gör att turnén begåvas med ett kringresande kocksälllskap.
Kväll efter kväll kan publiken äta och dricka på ett stort grillparty, i regi av Sigrid Barany.
TV4-vinnaren – Sveriges Mästerkock 2012 – är kvinnan bakom barbeque-konceptet på turnén.
– Jag gillar hennes stil. När jag såg hennes grillade kött med äppelcoleslaw tänkte jag – hon är rock ´n roll, hon måste vara med. Sigrid är given i både kocklandslaget och rocklandslaget, säger Brolle med ett leende.

Brolle vill att lokala politiker och beslutsfattare besöker evenemanget. Därför har han bjudit in – personligen.
– Jag vill att de hänger med om de kan, och inte bara följer det på pappret. Ju fler som bryr sig, desto bättre förutsättningar för den lokala parken. Förra sommaren gick alla parker med vinst, efter vår spelning. Det är nog helt unikt, säger Brolle.

Turnén har premiär i Sala 14 juni. Brolle har även sällskap av förbandet The Buddies och nya gästartister blir det som sagt varje kväll.

 

brollesigrids6

Foto: Pontus Höök

 

 

3 thoughts on “Pressrelease

 1. Marianne Westerlund

  Grymt att du tar med The Buddies igen vi såg dom förra sommaren och det svängde verkligen så det svartnade och den spelglädje som förmedlades var enorm.Stort lycka till i sommar och tack för att du dragit igång denna fantastiska turné. Marianne o Håkan

  Svara
 2. Amalia

  Läste att Anne-Lie Rydé ska vara gästartist när turnén startar i Sala…. Är det bara en gästartist där? Läser här ovan att där står ”Brolle med gästartister intar Salaparken”…. då skulle man ju kunna tolka det som att det blir mer än Anne-Lie Rydé som ska medverka?
  Läste sedan i en tidning på nätet att det tydligen skulle vara Andreas Johnson som skulle vara gästartist, så vilket är rätt? Kommer båda eller enbart en utav dom?

  Amalia

  Svara
  1. admin Inläggets författare

   Hej Amalia, det är endast Anne-Lie Rydé som kommer att vara i Sala. Andreas Johnson kommer vara med på andra orter. Gästartister ska bara syfta till att att det är flera olika under turnén.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s